Звичайною пивний представляється туристам паб, де можна перекусити, але в основному туристи думають, що в пабі в основному п'ють пиво в дуже великих кількостях. Але англійці вважають цю думку помилковим. Для них паб - це місце зустрічі зі старими друзями, притулок від негоди, поганого настрою і докучливою дружини, тут можна сховатися від усього світу і поговорити з такими ж як ти.
Але
якщо заглибитися в історію, можна згадати початкова назва і призначення пабів.
Ще 400-500 років тому, подорожні проїжджають ці землі дуже часто зупинялися в
заїжджих дворах щоб перекусити, а іноді й переночувати. Такі заклади
англійською називалися inn. Існує така легенда, що за короля Генріха VII вперше
з'явилися придорожні харчевні з обов'язковим пивом. Просто за часів правління
Генріха VII, який прославився на той час любов'ю випити пива з медом, а також
багатоженство під час своїх поїздок по своїй країні він часто зупинявся в
замках своїх підлеглих, провінційних дворян. Для них же самих було дуже
обтяжливим напоїти і нагодувати, а потім ще вкласти спати по кімнатах величезну
королівську свиту. Вони почали дозволяти будівництво inn, для того щоб владика
міг наїстися і напитися вдосталь, будучи в дорозі. Такі паби з'являлися на
дорогах Великобританії, і це рятувало провінційних дворян від «набігів» короля.
Трохи пізніше, коли такі заклади прижилися в світі і, були досить популярні,
там почали подавати пиво власного виготовлення. Вони стали досить популярними,
а в містах вони трансформувалися в пивні, які потім почали називатися «Пабло
хаус» ( «народний дім») - від чого й скорочення - паб. Найвищого свого розквіту
паби досягли за часів хрестових походів, коли лицарі на шляху до Землі
Обітованої зупинялися тут випити елю (ель - негазована пиво). Як реклами
господарі пабів, щоб показати що ель у них є і вони їм торгують перед своїм
закладом встановлювали жердину, він був прикрашеному ялинової гілкою і означав
наявність елю в пабі. До речі, вважається, що назва «паб» ці заклади отримали
саме за часів хрестових походів. Але свого найвищого розквіту паби досягли у
Вікторіанську епоху в 1837-1991 рр.. і багато хто з них трансформувалися в
дорогі аристократичні клуби.
У
гарному пабі повинно бути 4-5 сортів пива, і не менше. Його п'ють свідомо
пінтами, які вміщують
Нашим туристам у Лондоні дуже часто рекомендують один з хороших пабів в районі
Ковент Гарден, але якщо Ви хочете відчути атмосферу справжнього пабу, Вам варто
відійти від центру та поглибиться в паб з непримітною вивіскою, де мешкають
постійно тільки місцеві жителі. У них до сьогоднішніх днів перебуває стара
дряпається меблі з потьоками, а біля барної стійки варто тільки старий бармен в
звичайному одязі.
Можна
не сумніватися в тому, що господар цього закладу такий же старий як і вона
сама, і, в чому повністю можна бути впевненим - в таких пабах подається тільки
свіже пиво відмінної якості. Ви можете вчинити паб Кролл - це пробіжка по
пабах, просто переходячи з одного пабу в інший. У них грає ледь чутно стара
музика. Саме в таких пабах панує стародавня атмосфера.